Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, besin değeri güçlü bir gıda maddesi elde etmenin tarafı aralık dörtköşe bir uğraşı olarak da bileğerlendirilebilir.
Kaynatılan tahılları pencere kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın veya torbaları iyiceca rabıtalayın.
· Substratı Hazırlayın: Eğer anık bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak birebir bir karışım elde edin.
İstiridye mantarı tohumunun kullanımı ve esenladığı faydalar, hem zirai üretim hem bile esenlik açısından dikkate paha özellikler taşımaktadır.
İstiridye mantarı yetirmek istiyorsanız sizler muhtevain detaylı bir yazı hazırladık. İstiridye mantarının kilosu 25 TL ile 50 TL beyninde değişiklik göstermektedir.
İstiridye mantarı 2021 senesinde büyüklük tarafından bağış kapsamları bâtınerisindeydi. Fakat şuan istiridye mantarına özel bir bağış teşvik programı yoktur.
İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup umumiyetle salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği kabil fidan olarak da satın düzenınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan elbette yetiştireceğinizle dayalı umumi adımlar:
Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize etmek yürekin hamam ab ortamında ortalama bir zaman bekletin.
· Alev ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları çoğunlukla 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Antrparantez, zeminı ışıksız bir yerde tutun.
İstiridye mantarı yetiştirilmesi emeksiz olmakla bile arsız bir mantar çeşididir. İster evinizde isterseniz mantarhanelerde yapacağınız üretim ile verim elde edebilirsiniz.
Ekolojik Ekincilik: İstiridye mantarları, uzvi atıkları kıymetlendirmek ve toprağın kalitesini tezyit etmek bâtınin kullanılmaktadır.
· İceberg marulu umumiyetle soğuk çevre koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları çoklukla more info ilkbaharın erken yahut güzın başlarında ekebilirsiniz. Toprak sıcaklığı 5-18 °C ortada olmalıdır.
· İstiridye Mantarı Tohumları: İyi bir kaliteye malik tohumları seçin. Bu çoğunlukla mantar yetiştirme kitleriyle omuz omuza hasılat veya çeşitli vandözlardan temin edilebilir.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından bayağıya yakınlarında kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. Alelumum ekimden 4-6 hafta sonrasında ilk hasat gerçekleşir. Hasat sırasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.
Comments on “Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu”